top of page

Geluk is...

Bijgewerkt op: 3 mrt.

Geluk is geen eindstation, maar een manier van reizen

~Margaret B. Runbeck~


Reeks #blogs over #geluk en #zingeving


Geluk is een bijproduct van zingeving

Volgens Victor Frankl is het streven naar een zinvol leven de essentie van het menselijke, met als bijproducten: geluk, geborgenheid, innerlijke vrede en geestelijke stabiliteit. Deze zin is specifiek, uniek en persoonlijk. Zingeving’, het woord suggereert al een actief proces! Zingeving is echt een ontdekkingstocht. Onderzoek, observeer, wees nieuwsgierig en leer!


Zelfreflectie

Wat is geluk voor jou?

Wanneer voel je, je gelukkig?

Wat ben je dan aan het doen?

Met wie ben je?


Geluk ontstaat van binnenuit. Zelfkennis is de sleutel!


Op een gestructureerde manier stilstaan bij de vraag naar de zin van het leven?

Dit kan een persoonlijke verdieping geven of helpen om bepaalde ervaringen in een bredere context te plaatsen. Je gaat op zoek naar de thematiek in jouw levensverhaal en krijgt zo nieuw perspectief en concrete aanknopingspunten.


Ik wil voelen dat ik leef

al mijn dagen lang

zal ik leven, zoals IK wil

wil ik voelen dat ik leef,

in de wetenschap dat ik goed genoeg was

Ik ben nooit vergeten wie ik ben

het sliep alleen in me.

Misschien had ik nooit een keuze -

behalve dan de wil om te leven.

Ik wil gelukkig leven, want ik ben ik

ik wil sterk en vrij zijn

zien hoe de nacht in de dag overgaat

en de hemel waarvan in geloofde dat die er was

zal ik daar ergens vinden.

Ik wil voelen dat ik mijn leven geleefd heb

zoals ik wil.

 


Persoonlijk leiderschap


Persoonlijk leiderschap gaat over jezelf aansturen en doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. Ontwikkel jezelf door je drijfveren, sterke punten en valkuilen te ontdekken. Betrek daarbij het perspectief van de ander. Maak bewuste keuzes en geef richting aan je eigen carrière en leven.Online programma's

Download de 'Spaces' app van Wix en meld je aan bij “Talenteer Jezelf”. Zo blijf je op de hoogte en heb je makkelijk toegang tot de online programma's. Je kunt de online challenges ook op de website vinden.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page