top of page

Eerste hulp bij Stress en Burn-out (9)

Bijgewerkt op: 3 mrt.

Reeks #blogs over #stress en #burnout


De komende weken deel ik een aantal artikelen die het belang van voldoende herstel nog eens onderstrepen. Het is soms lastig om jezelf en je omgeving te overtuigen. Het blijft toch een vrij onzichtbaar fenomeen. Deze artikelen kunnen je helpen om het weer wat meer te begrijpen, grip en begrip te krijgen.Een positieve afsluiter… Stress = slecht?

Het heeft ook voordelen! Een slechtere weerstand, vergeetachtigheid, pijn in je maag; allemaal ongezonde gevolgen van stress. Maar met een beetje stress is niets mis. Het kan zelfs ontzettend nuttig zijn. Tijd dus, om die stress onder controle te krijgen.

​‘Stress ervaren we allemaal. Dat hoort nu eenmaal bij het leven,’ zegt neuro-endocrinoloog Bruce McEwen, grondlegger van het vakgebied dat de effecten van stresshormonen op de hersenen onderzoekt, in het NRC-artikel Zo werkt je gestresste brein. Stress is op zichzelf prima en zelfs nodig, aldus McEwen. Bijvoorbeeld om te reageren op situaties die onze aandacht nodig hebben. Als je moe bent, helpt je stresssysteem om nog even door te gaan.

​Je vindt het artikel ook in het Tools & Tips ledengedeelte terug.


 


Bron: CSR-Methode.


Stress en Burn-Out Coaching

Vitaliteit gaat over veel meer dan lichamelijke gezondheid. Het gaat om energie, veerkracht, motivatie en vrijheid. Wil je meer rust en ontspannen in het leven staan? Wil je weer gemotiveerd en met energie nieuwe dingen aanpakken? Meer ‘innerlijke balans’ in je leven? Je kunt pas vooruit als je weet wat je tegenhoudt.Online programma's

Download de 'Spaces' app van Wix en meld je aan bij “Talenteer Jezelf”. Zo blijf je op de hoogte en heb je makkelijk toegang tot de online programma's. Je kunt de online challenges ook op de website vinden.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page