top of page

Eerste hulp bij Stress en Burn-out (7)

Reeks #blogs over #stress en #burnout


De komende weken deel ik een aantal artikelen die het belang van voldoende herstel nog eens onderstrepen. Het is soms lastig om jezelf en je omgeving te overtuigen. Het blijft toch een vrij onzichtbaar fenomeen. Deze artikelen kunnen je helpen om het weer wat meer te begrijpen, grip en begrip te krijgen.Chronische stress blijkt een uitvinding van de mens te zijn!

Er blijkt vaak een stressrespons te zijn als de specifieke dreiging helemaal niet zo duidelijk is of zelfs helemaal afwezig is. Hoe zit dat? Brosschot is hier duidelijk in; het antwoord is vrij simpel, maar wel verrassend, de stressrespons heeft helemaal geen stressor nodig, hij staat gewoon 'aan' en blijft aan als er geen duidelijke veiligheid is. Hij wordt slechts uitgeschakeld als er veiligheid wordt waargenomen en slaat vanzelf weer aan als die veiligheid ontbreekt. Zo zijn we bijvoorbeeld van nature bang voor het onbekende.

​Voor het aanpakken van stress betekent dit dat je niet zozeer stresssituaties moet zien te vermijden, maar dat je beter op zoek kunt gaan naar de voorwaarden voor een gevoel van veiligheid. Als je niet lekker in je vel zit, staat je lichaam sneller in de angstmodus omdat je vecht-vluchtrespons dan minder werkt. Lees verder…


 

Bron: CSR-Methode.


Stress en Burn-Out Coaching

Vitaliteit gaat over veel meer dan lichamelijke gezondheid. Het gaat om energie, veerkracht, motivatie en vrijheid. Wil je meer rust en ontspannen in het leven staan? Wil je weer gemotiveerd en met energie nieuwe dingen aanpakken? Meer ‘innerlijke balans’ in je leven? Je kunt pas vooruit als je weet wat je tegenhoudt.


https://www.talenteerjezelf.com/stress-en-burn-out


Lidmaatschap

Als lid van mijn website heb je direct toegang tot Tools & Tips die je helpen bij je herstel of de preventie van een burn-out. Tips en oefeningen die je ontwikkeling stimuleren op het gebied van o.a.; zelfkennis, persoonlijk leiderschapsontwikkeling, zingeving, positieve gezondheid en emotionele competenties. De informatie wordt regelmatig aangevuld. Meld je snel aan en ontvang meteen ook een mail als er een nieuw blog verschijnt. Als lid heb je ook toegang tot Blogs die pas over een tijd ingepland staan voor openbare publicatie.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page