top of page

Eerste hulp bij Stress en Burn-out (6)

Bijgewerkt op: 3 mrt.

Reeks #blogs over #stress en #burnout


De komende weken deel ik een aantal artikelen die het belang van voldoende herstel nog eens onderstrepen. Het is soms lastig om jezelf en je omgeving te overtuigen. Het blijft toch een vrij onzichtbaar fenomeen. Deze artikelen kunnen je helpen om het weer wat meer te begrijpen, grip en begrip te krijgen.



Dagelijks paraat voor ‘t nooit geschiedend kwaad


Psychosociale stress, schrijft Jos F. Brosschot, maakt slachtoffers, en steeds meer. De Wereldgezondheidsorganisatie noemde stress zelfs een wereldwijde epidemie. Volgens verschillende wetenschappelijke bronnen is stress verantwoordelijk voor meer dan de helft van de verloren arbeidsdagen, en is zo’n twee derde van de doktersbezoeken stress-gerelateerd. Als we naar hart- en vaatziekten kijken - in dit verband het meest onderzocht - blijkt dat de 25% meest gestreste mensen een meer dan twee keer zo grote kans op een hartaanval heeft. Deze risico’s zijn vergelijkbaar of zelfs hoger dan die van klassieke risicofactoren zoals roken en zwaarlijvigheid.

Meer specifiek leidt hoge werkstress tot een ongeveer 4 keer hogere kans op hart- en vaatziekte. Langdurige zorg voor een demente partner verhoogd het risico met een factor 2. Een slecht huwelijk leidt tot zo’n 3 keer meer kans op hartproblemen - en dit vaak nadat de harten al gebroken zijn... figuurlijk dan. Langdurige angststoornissen gaan zelfs gepaard met een 2 tot 7 keer grotere kans op hart- en vaatziekte. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden, ook met andere ziekten. Lees verder…


 

Bron: CSR-Methode.


Stress en Burn-Out Coaching

Vitaliteit gaat over veel meer dan lichamelijke gezondheid. Het gaat om energie, veerkracht, motivatie en vrijheid. Wil je meer rust en ontspannen in het leven staan? Wil je weer gemotiveerd en met energie nieuwe dingen aanpakken? Meer ‘innerlijke balans’ in je leven? Je kunt pas vooruit als je weet wat je tegenhoudt.



Online programma's

Download de 'Spaces' app van Wix en meld je aan bij “Talenteer Jezelf”. Zo blijf je op de hoogte en heb je makkelijk toegang tot de online programma's. Je kunt de online challenges ook op de website vinden.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page