top of page

Eerste hulp bij Stress en Burn-out (5)

Bijgewerkt op: 3 mrt.

Reeks #blogs over #stress en #burnout


De komende weken deel ik een aantal artikelen die het belang van voldoende herstel nog eens onderstrepen. Het is soms lastig om jezelf en je omgeving te overtuigen. Het blijft toch een vrij onzichtbaar fenomeen. Deze artikelen kunnen je helpen om het weer wat meer te begrijpen, grip en begrip te krijgen.


Herstel van werkstress


Tijdig (‘In Time’) en voldoende herstel van werk en werkstress zijn van groot belang voor de gezondheid, prestaties en inzetbaarheid van werkenden op langere termijn. Het gaat hier enerzijds om herstel tijdens werktijd, door onder meer een gezond ontwerp van de functie. Anderzijds gaat het om herstel buiten werktijd, zoals tijdens vrije avonduren, weekenden en vakanties (‘Out of Office’).

Sabine Geurts, hoogleraar arbeid, stress en herstel, bespreekt verschillende factoren die het herstelproces negatief of positief kunnen beïnvloeden. Ze concludeert dat niet zozeer de aard van de tijdsbesteding van belang is, als wel de mate waarin een activiteit afleidt van piekergedachten gepaard gaat met positieve gevoelens, energie geeft en op eigen keuze berust. Lees verder… (mocht de link niet meer werken, kijk dan in het ledengedeelte.)
 

Bron: CSR-Methode.


Stress en Burn-Out Coaching

Vitaliteit gaat over veel meer dan lichamelijke gezondheid. Het gaat om energie, veerkracht, motivatie en vrijheid. Wil je meer rust en ontspannen in het leven staan? Wil je weer gemotiveerd en met energie nieuwe dingen aanpakken? Meer ‘innerlijke balans’ in je leven? Je kunt pas vooruit als je weet wat je tegenhoudt.Online programma's

Download de 'Spaces' app van Wix en meld je aan bij “Talenteer Jezelf”. Zo blijf je op de hoogte en heb je makkelijk toegang tot de online programma's. Je kunt de online challenges ook op de website vinden.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page