top of page

Zelfverbinder Verslaving

Bijgewerkt op: 6 jan.

Reeks #blogs over #coaching
"Verslaving is een vriendschap zonder vriend."


~ Connie Palmen ~


Is nicotine écht wat het stoppen met roken het moeilijkste maakt? Volgens ons niet. Het stoppen is moeilijk omdat roken jou op diverse fronten ondersteunt. Met vermijding, en het creëren van een gevoel van controle. Het vermijden en wegduwen van lastige emoties bijvoorbeeld, en angst in het bijzonder. Deze vermijding vormt het echte probleem bij alle vormen van verslaving en werkt verlammend. Als het je lukt deze vermijding los te laten, dan ervaar je weer ruimte en opluchting. En die komt dus niet alleen door de verbeterde longinhoud!

"Verslaving is een vlucht voor de werkelijkheid."


Bert Holman en Adrienne Schimmel hebben in 2021 een nieuwe praktische aanpak ontwikkeld die jou door een gerichte dialoog stil laat staan bij de voor jou belangrijke onderliggende gevoelens en motieven. Deze aanpak met de Zelfverbinder Verslaving helpt je nieuwe perspectieven zichtbaar te maken, zodat jij weer ruimte hebt om nieuw inzicht te krijgen in je patronen en je (andere) mogelijkheden. Van daaruit wordt je keuze te stoppen met het verslavende gedrag gestimuleerd en stevig ondersteund. Wij begeleiden je graag om van het stoppen ook een duurzaam succes te maken!


De Zelfverbinder Verslaving is gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde waarderingstheorie, de theorie van het dialogische zelf en de ZelfKonfrontatieMethode (ZKM). Het biedt een aantal concrete voordelen:


Snel: In maximaal 5 uur tijd leggen we de vinger op de juiste plek en creëren we op vlotte wijze nieuwe inzichten die we vertalen naar actie.


Grondig: Geïnspireerd door onder andere de wetenschappelijk onderbouwde en gevalideerde ZelfKonfrontatieMethode (ZKM), om zo vanuit verschillende perspectieven de onderliggende thematiek te onderzoeken.


Persoonlijk: Jouw persoonlijke gevoelens en verhaal worden geraakt, en in een verdiepingsslag worden tevens de onderliggende motieven in beeld gebracht. Dat geeft impact en een blijvend resultaat.


Tijdsinvestering

Het totale Zelfonderzoek Verslaving duur ongeveer 5 uur. Een kort voorgesprek, online scoren van de gevoelens, en één of twee begeleidingssessies. Je krijgt na afloop ook een uitgebreide lees- en actiewijzer mee.#zelfverbinders #ZKM #coaching


Interesse?

talenteerjezelf@gmail.com

06-23 15 61 85 

Lidmaatschap

Als lid van mijn website heb je direct toegang tot Tools & Tips die je helpen bij je herstel of de preventie van een burn-out. Tips en oefeningen die je ontwikkeling stimuleren op het gebied van o.a.; zelfkennis, persoonlijk leiderschapsontwikkeling, zingeving, positieve gezondheid en emotionele competenties. De informatie wordt regelmatig aangevuld. Meld je snel aan en ontvang meteen ook een mail als er een nieuwe blog verschijnt.


Zelfverbinders

De Zelfverbinder (folder) is een compact instrument gebaseerd op de ZelfKennisMethode. Wil je op een laagdrempelige, snelle én perspectief-gevende wijze stilstaan bij een voor jou op dit moment relevant thema rond werk, vitaliteit, verlies of verslaving? Dan is dit onderzoek zeker iets voor jou. Het stimuleert zelfinzicht en geeft een andere kijk op mogelijkheden.