Helen, heel worden


Helen… één geheel, heel worden...


Kintsugi (of Kintsukuroi) is een Japanse kunstvorm voor herstellingen van porselein of keramiek. “Kin” betekent “gouden” in het Japans en “tsugi” betekent “samenvoegen” dus letterlijk samenvoegen met goud. Een reparatie die symbool staat voor de fouten die we allemaal maken, voor de dingen die niet goed gaan, en een poging doen jezelf te verzoenen met de imperfecties van het leven.


Iets uit je handen laten vallen... loslaten... bevrijden...


Scherven brengen geluk? Je kunt je ook aardig oncomfortabel gaan voelen in je comfortzone. Die veiligheid gaat knellen. Je wil uit de band springen. Je los maken van het bekende. Nieuwe dingen ontdekken. De saaiheid ontvluchten. Grenzen verleggen! Wat ongecontroleerd ga je plat onderuit. Emoties overheersen. Uiteengevallen zoek je de scherven bij elkaar.


Kwetsuren… kwetsbaar...


Verweerd, schrammen, breuken, rimpels en littekens. Zie je de lijmresten en de scheurtjes? Ze zijn het goud dat je samenvoegt tot het veerkrachtige geheel van perfecte imperfectie. Mooier, sterker en waardevoller!


Evenwicht… gewichtloosheid…vleugels...


Je zou er bijna voor vallen! Om te ontdekken dat er eigenlijk nooit iets gebroken was. Er niets te repareren of te helen viel. Je was altijd al compleet.


Door de barsten zie je het licht...


Alleen dat wat iemand werkelijk is, heeft helende kracht :Carl G. Jung


Wat je niet voelt, kun je niet helen: Edith Eger
#bewustzijn #balans #Dabrowski #verveling #geluk #faalangst #mindset