top of page

Onderwijs & Zorg

Mijn expertise ligt bij de dienstverlenende beroepen en rollen, waar veel van je gevraagd wordt en uitputting op de loer ligt. Waar innovatie en de behoeften van de klant centraal staan en de behoeften van jou als werknemer ondergesneeuwd dreigen te raken. Je bent steeds aan het balanceren tussen jezelf en de ander, tussen kracht en kwetsbaarheid, overnemen en oplossen voor de ander of de verantwoordelijkheid en regie weer terugleggen. Ontwikkel en versterk jouw professionaliteit en leiderschap: je stuurt, hebt aandacht en je maakt echt contact!

Onderwijs en Zorg

Professionalisering

Professionalisering begint met een goed zelfinzicht. Je kiest dit vak vaak vanuit betrokkenheid, een zeker idealisme en gedrevenheid. Onderzoek wijst uit dat mensen met een groot reflectief vermogen, die stilstaan bij hoe ze met het leven en de dingen omgaan, zich beter voelen dan mensen die daar aan voorbijgaan. Het gaat om vragen die elke dienstverlener zich stelt: Wie ben ik als leraar? Wat voor soort hulpverlener wil ik zijn of worden? 

Onderwijs en Zorg Leiderschapsontwikkeling.jpg

Leiderschapsontwikkeling

De eerste stap naar persoonlijk leiderschap is zelfkennis. Weten waar je goed in bent, weten wat je minder sterke kanten zijn en begrijpen wat jou in je rol als leidinggevende motiveert. Ontdek wat jij belangrijk vindt in het leven én in je werk. Als jij inzicht hebt in je motieven en je interne drijfveren, dan kun je een heldere koers bepalen. Wat wil je bereiken? Wat heb je daarvoor nodig? Motiveer en ontwikkel jezelf en verwezenlijk je doelen! (Flyer)

Onderwijs en Zorg studiebegeleiding

Studiebegeleiding

Als specialist hoogbegaafdheid, hoog-sensitiviteit en motivatie begeleid ik jou met je voorbeeldfunctie, jouw leerling, student of cliënt, graag bij de 'worsteling' met motivatie, perfectionisme, faalangst, het 'zich anders' voelen en de bijkomende stress en onzekerheid. Krijg de handvatten om een opleiding met succes te doorlopen. En het leven meer ontspannen tegemoet te treden.

Onderwijs en Zorg teamontwikkeling

Teamontwikkeling op Maat

Wil je als team ontwikkelen en innoveren vanuit een gezamenlijke visie? Bij ons krijg je een aanpak die naadloos aansluit bij jullie eigen thema’s. Wij gaan met teams en directie in gesprek, denken mee, onderzoeken de behoeften die er leven op de school en stimuleren beweging en ontwikkeling bij teams en organisatie. Inspiratie van binnenuit! (Flyer)

Onderwijs en Zorg Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Welk werk past het beste bij mij? Bij mijn persoonlijkheid, mijn kwaliteiten, mijn vragen en mijn passie? Jongeren zijn in hun keuzes en hoe ze naar zichzelf kijken sterk verbonden met hun sociale omgeving. Ze kiezen een vak vaak omdat de docent leuk is. Of voelen zich onder druk gezet, omdat ouders benadrukken hoe belangrijk de keuze is voor hun toekomst. Eigen drijfveren en motieven zijn vaak nog niet helder. Hoe kom je er dan achter wat het beste bij jou past? Zelfkennis is daarbij een onmisbaar fundament, ook bij arbeidsoriëntatie (lob).

Dankzij onze aanpak kan de leerling op een gestructureerde wijze op onderzoek gaan naar zichzelf. Dat heeft grote voordelen. De leerling staat zelf aan het roer, voelt zich serieus genomen, en de motivatie stijgt. Waardoor ook het zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel toenemen. 

bottom of page