top of page

Loopbaanontwikkeling

Werk is voor veel mensen een belangrijke pijler in het leven. Afhankelijk van de situatie waarin je zit kan de manier waarop je naar ‘werk’ kijkt verschillen. Misschien zit je op dit moment niet lekker in je werk? Je mist bepaalde uitdaging en motivatie? Wil je de relatie en communicatie met collega's verbeteren? Als leidinggevende wil je medewerkers meer stimuleren in hun ontwikkeling, en meenemen in jouw visie!

De onderstaande trajecten variëren in looptijd van 2 tot 12 maanden

loopbaanperspectief

Perspectief op werk

Wil je beter worden in je vak? Je vaardigheden ontwikkelen of uitdagingen aanpakken? Of twijfel je of je dit werk wilt doen tot je pensioen? Elke leeftijd kent zijn eigen loopbaan-vragen. Een starter op de arbeidsmarkt zoekt naar meer zelfvertrouwen. Jonge kinderen en toenemende verantwoordelijkheden op het werk vragen om een andere balans. In elk van deze fasen kan coaching zeer waardevol zijn.

“Ik wil weer grip op mijn leven krijgen

en in beweging komen.”

loopbaanpreventie

Loopbaanpreventie

Loopbaan-coaching kan ook preventief zeer waardevol zijn. Soms levert een specifieke fase in je leven vragen, gedachten en gevoelens op die lastig alleen te beantwoorden zijn. Spelen er tal van zingevingsvragen; zoek je naar de waarde, de betekenis en de bedoeling van je werk? Je bent dan weer gemotiveerder, en hebt zicht op jouw koers.

“Ik wil onderzoeken waar ik energie van krijg

en voor mij de uitdaging ligt.”

Hoogbegaafdheid en werk

Hoogbegaafd en werk

Uit het IHBV onderzoek* 2017 blijkt dat het carrière pad van hoogbegaafden zich vaak kenmerkt door werkloosheid of jobhopping. Naast algemene loopbaan-coaching  spelen er dan o.a. vragen, zoals: zelfkennis,  zelfvertrouwen, talenten onderzoeken, faalangst, psychische kwetsbaarheid, hoogbegaafdheid, grenzen stellen, energie behouden. Vrijuit over je hoogbegaafdheid praten en onderzoeken wat dit betekent is belangrijk voor het succes van een traject.

* Onderzoek

“Ik wil de ander meenemen in mijn visie,

en niet lijnrecht tegenover iemand komen te staan.

Minder zwart-wit, alles of niets.

Hoogsensitief HSP en Werk

Hoogsensitief en werk

Het maakt alle verschil of je als hoogsensitief persoon met je eigenschap hebt leren omgaan of niet. Degene die de overprikkeling kunnen hanteren, zien het als voordeel. Degene die daar niet mee om hebben leren gaan, voelen het als een last. Het is daarom belangrijk de valkuilen en kwaliteiten van je eigenschap te leren begrijpen. Erkennen en herkennen van je eigen unieke talenten en deze inzetten in je leven is belangrijk voor jouw werkgeluk.

“Ik wil mijn veerkracht vergroten door meer acceptatie,

en niet alle verantwoordelijkheden naar mezelf toe te trekken.

Leren delegeren.

 

bottom of page