Gooi het

roer om!

Balans & beweging

Vaar je eigen

kompas

Zingeving & Levenskunst

Jouw rode draad

Zelfkennis & Bewustzijn

Wind in je zeilen

Vitaliteit & Veerkracht

Koers op inspiratie

Perspectief op werk

Sta jij aan

het roer?

Persoonlijk Leiderschap

Alle info op één pagina!

Gratis

Geluk van Binnenuit: Zelfcoaching: Wekelijkse gelukstip, gratis eCursus, Levenskunst, Zelfreflectie en eBook 

"Mooie stimulans om ondanks drukte en energie te kort, bewust te worden en blijven van de dingen die ertoe doen"

"Het geeft meer aanzet tot actie! = meer verandering / beweging"

"Je gaat meer over gewone dingen nadenken. Het brengt mij veel meer positiviteit."

 

Coachprogramma's (Folder)

Persoonlijke ontwikkeling

Gooi het roer om! Intensieve middag coaching gericht op één thema. Een blokkade, conflict of belemmering onderzoeken en aanpakken, eventueel met ondersteuning van een online reflectietool. (Folder)

“Uit de cirkelredenering komen en zicht krijgen op eigen mogelijkheden en talenten.”

“Het lukt mij niet om tot een keuze te komen, ik zie alle voor- en nadelen en zit muurvast.”

Vaar je eigen kompas: Identiteit en Zingeving, Loop je met vragen zoals; wie ben ik nu eigenlijk? Wat wil ik en wat geeft mijn leven en werk zin? Wat kan ik, wat zijn mijn kwaliteiten en hoe en waar kan ik die zinvol inzetten? (Folder)

“Waar sta ik voor (waarden), waar ben ik goed in (talenten) en waar kan ik het verschil maken (zingeving)?” 

“Meer ruimte creëren voor wat ik zelf belangrijk vind en graag wil bereiken en dat ook mogen.”

“Op zoek naar de verbinding binnen mijzelf, integratie denken en voelen binnen mijzelf.”

 

Duik in jezelf!  Ontdek jouw rode draad. Uitgangspunt is jouw unieke persoonlijke verhaal. Samen onderzoeken we de betekenis van dit verhaal. In korte tijd word je, je bewust van onderliggende innerlijke drijfveren; van kennis die deels verborgen was. Je zet nieuwe inzichten om in heldere en concrete stappen. (Folder)

“Ik begon het traject om mezelf beter te leren kennen en/of te accepteren hoe ik ben. Wat ik als prettig ervoer is dat er breed naar mij als persoon werd gekeken. Zodat het helder werd dat ik, wanneer ik mezelf meer tijd mag gunnen, en dat ik daardoor accepteer wat ik voel en mezelf  voor waardeer.”

“Het ZKM-traject heeft me verbazingwekkend veel inzicht verschaft, met als resultaat dat ik nu weer de stip op de horizon heb waarnaar ik zo verlangd heb en kan verlangen!”

De Perfecte perfectionist! Deze Online Cursus of workshop is voor jou als je het idee hebt dat je doorgeslagen bent in je gedrevenheid. Je met alle goede voornemens en bedoelingen vast bent komen te zitten in het van alles ‘moeten’. Je perfectionisme een grote energievreter is geworden die je vooral veel spanning oplevert. (Folder)

In dialoog over verslaving! Een nieuwe praktische aanpak die jou door een gerichte dialoog stil laat staan bij de voor jou belangrijke onderliggende gevoelens en motieven. Deze aanpak helpt je nieuwe perspectieven zichtbaar te maken. Van daaruit wordt je keuze te stoppen met het verslavende gedrag gestimuleerd. Wij begeleiden je graag om van het stoppen ook een duurzaam succes te maken! (Folder)

 

Loopbaan ontwikkeling
Trossen los: Een diepgaand Ontwikkelgesprek, krijg meer zicht op jouw visie en wensen zodat jij in de toekomst als werknemer of student verder kan groeien op een manier die bij jou past. Je gaat inzichten verzamelen, een ontwikkelplan en eventueel het gesprek met je leidinggevende of tutor vormgeven in 1 tot 3 online sessies. 

Wind in je zeilen: Vitaliteitscoaching, krijg zicht op stress, patronen en valkuilen en energiebalans. Herstel en preventie bij burn-out of bore-out. (Folder)

“Onderzoeken wanneer gedrevenheid omslaat in perfectionisme. Hierin de (energie)balans in ontdekken.“

“Dezelfde resultaten behalen, maar in de weg daarnaartoe vriendelijker en liever voor mezelf zijn.”

“Spanning en stress verminderen, er is weer ruimte en energie om nieuwe dingen aan te pakken en uitdagingen aan te gaan.”

Koers op werk: Werk(fit), op zoek naar een nieuw perspectief op werk of ben je werkzoekend? Iedereen verdient maatwerk! Wij begeleiden je bij re-integratie en een werk-fit traject of de Modulaire Diensten: ‘Participatie interventie’ en ‘Bevorderen maatschappelijke deelname’. Deze diensten zijn voor klanten voor wie ‘Werkfit maken’ (nog) niet passend is.

Verbeteren persoonlijke effectiviteit: Vanuit vergoten van energie en daarmee motivatie en welbevinden met de CSR-methode gaan we aan de slag met een zelfonderzoek met behulp van de evidence-based Zelfkennismethode (ZKM)

Het vergroten van het zelfvertrouwen en de psychische weerbaarheid: het aangeven van de eigen grenzen; stresshantering; rouwverwerking; empowermenttraining en gerichte coaching. Motieven-onderzoek vergoot het zelfinzicht en geeft richting aan het zoekprofiel.   (Folder)

“Ik wil weer grip op mijn leven krijgen en in beweging komen.”

“Ik wil onderzoeken waar ik energie van krijg en voor mij de uitdaging ligt.”

Talenteer je loopbaan: Narratieve loopbaanbegeleiding en arbeidsoriëntatie.  Denk groot, leg de lat hoog, weiger te kiezen, voel en verlang intens, gebruik je geniale creativiteit, tem je beren, vergroot je vertrouwen, wees je originele zelf en zet koers op jouw dromen.

"Stel ik kies iets en het is toch niet leuk. Dan heb ik een cursus nodig. En als ik me daar helemaal op stort en ik krijg er toch niet genoeg voldoening van en ik vind toch geen werk, zitten ze wel op mij te wachten?"

"Ik vind te veel dingen leuk!"

 

Sta jij aan het roer? Persoonlijk leiderschap binnen de zorg en het onderwijs, vanuit zelfkennis en zelfreflectie naar veerkracht en effectiviteit. Je bent steeds aan het balanceren tussen jezelf en de ander, tussen kracht en kwetsbaarheid, overnemen en oplossen voor de ander of de verantwoordelijkheid en regie weer terugleggen en zo een echt team worden. Ontwikkel en versterk jouw persoonlijk leiderschap van binnenuit: je stuurt, hebt aandacht en je maakt echt contact! (Folder)

“Behoefte aan meer zelfvertrouwen, daardoor zal ik beter in staat zijn leiding te geven en dat gaat mij meer rust en ruimte geven. Ik kan hierin eigen manier ontwikkelen, sturen zonder pushen.”

“De vicieuze cirkel doorbreken en weer tevreden zijn met eigen prestaties. De focus op wat goed gaat, de positieve aspecten. Een goed gevoel over mezelf hebben waardoor ik ook weer meer ruimte heb voor de verbinding met anderen. Ik kan in contact blijven en heb de ruimte om mensen mee te nemen en betrekken bij het proces. Ik krijg meer zicht op conflicten en ontdek daarin alternatieven.”

Teamontwikkeling 

Koers op Vitaliteit! Binnen de organisatie zijn signalen van medewerkers die de werkdruk als hoog ervaren. De arbodienst bevestigt dit met een toename van (langdurig) ziekteverzuim en een soms negatieve sfeer op de werkvloer. Medewerkers hebben geen beeld van hun toekomst. Ze voelen zich niet verbonden met de organisatie. Werkstress ligt op de loer voor iedereen. Welke rol of verantwoordelijkheid je ook hebt. Dit kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid van organisaties en van de medewerkers. Wil je meer zicht krijgen op interventies voor het optimaal functioneren van alle medewerkers, individueel en gericht op werkpatronen binnen de organisatie? (Folder)

Alle mensen aan dek! Teamontwikkeling op maat. Het functioneren van een team wordt gedragen door de teamleden afzonderlijk. Als één teamlid niet lekker in zijn vel zit heeft dit invloed op het team. Ik heb zelf ervaring in de Zorg, het Onderwijs en binnen de ICT. En in de onderlinge verbinding daartussen, ICT in het Onderwijs, Zorg binnen het onderwijs en ICT in de Zorg. Mijn expertise ligt bij de dienstverlenende beroepen, waar veel van je gevraagd wordt en uitputting op de loer ligt. Waar innovatie en de behoeften van de klant centraal staan en de behoeften van jou als werknemer ondergesneeuwd dreigen te raken. (Folder)

 

Het ‘reilen en zeilen’ in het onderwijs. Talenteer Jezelf heeft een breed aanbod voor het onderwijs. Voor docent, leerling, leidinggevenden en teams. Op het gebied van professionele ontwikkeling, individuele coaching en teamontwikkeling. Als het gaat om de leerling en leerlingbegeleiding vanuit specifieke deskundigheid op het gebied van zelfkennis, zelfreflectie, zingeving, motivatie, hoogbegaafdheid en hoog-sensitiviteit. 

 

Extra info

Thema’s: persoonlijke en professionele ontwikkeling, werk, vitaliteit, zingeving en levenskunst, zelfkennis: hoogbegaafd en hoog-sensitief, perfectionisme en straalangst, compassie en kwetsbaarheid, onderwijs en motivatie, balans tussen denken en voelen, rechtvaardigheidsgevoel en idealisme, verslaving, stress, burn-out en bore-out, leiderschap en visie. 

 

Tools: Zelfcoaching, ZelfKennisMethode, Zelfverbinders, ZelfReflectors en eCoaching 

Tarieven: Die vind je hier!

Workshops

Kunst van Zelfreflectie: Workshops

 

 • Levenskunst een filosofische workshop met elke maand een ander thema gericht op zelfreflectie en zelfontwikkeling!  

 • De “Kunst van Zelfreflectie” op een leuke en actieve manier met jezelf aan de slag 

 • De workshop “Bewust Begaafd” heeft aandacht voor jouw hoogbegaafdheid

 • De workshop "Positief Sensitief" geeft de positieve kanten van  jouw hoog-sensitiviteit ruimte

 • In de “Angst om te stralen” ga je aan de slag met Perfectionisme, Faal- en Straalangst

 • "Je eigen vingerafdruk leren kennen”, een workshop over Intensiteit en hoog-sensitiviteit (HSP)

 • “Dwarse Denkers”, een workshop die inzoomt op Conflicten, Rechtvaardigheid en jouw Kritische instelling

 • Zingeving, narratief bekeken. In deze workshop sta je bewust stil bij je eigen, persoonlijke zingeving

 • Geluk is een manier van reizen. Ontdek wat je zelf kunt doen om gelukkiger in het leven te staan. 

 • Zet je uitstelgedrag positief in. Met kleine stappen naar grote doelen.

 • Zet je allergie positief in. Welke regels leg je jezelf op en wat is daarin de uitdaging. 

 

“Praktisch/veel doen oftewel toepassen = leerzaam, goed verzorgd en interessante nalees stof” 

“De oefeningen zijn erg leuk en geven inzicht” “De toewijding was zeer fijn om te ervaren”

“Door het delen met elkaar/verwoorden kom je tot de essentie en wordt het ook voor jezelf duidelijk”

 

Schrijfaanbod​ (Folder)

Vitaal op Verhaal: Interviews en levensverhalen. Schrijven geeft mij veel energie en plezier, vooral als het verhaal ontstaat in verbinding met de ander!

Voor zzp'ers: Jouw verhaal, de zingeving van jouw bedrijf is belangrijk om richting en visie te bepalen. En voor op jouw website en social media. Tijdens een interview stimuleer ik jou met mijn vragen om jouw motieven en drijfveren zichtbaar te maken. Zo krijg je zelf een duidelijker beeld van wat voor jou van betekenis is en kun je dat ook beter overbrengen aan jouw klanten. 

Voor ouderen: Verhalen geven betekenis aan jouw leven. Door te vertellen over het eigen leven geeft de verteller het verleden een betere plek, versterkt het zelfbeeld en identiteit en verstevigt de relatie met familie en sociaal netwerk