De voordelen van authentiek zijn


Wat is authentiek?


Authentiek betekent echt, betrouwbaar, geloofwaardig, waarachtig. Een authentiek persoon is trouw aan zijn eigen persoonlijkheid. Echt en oprecht, eerlijk naar zichzelf en anderen.


Carl Rogers noemt het congruentie, overeenstemming tussen denken, voelen en doen. Brene Brown heeft het over de kracht van kwetsbaarheid en de moed van imperfectie. Ik noem het uit je schulp kruipen, je masker afzetten, je muur neerhalen en vanuit de ZelfKennisMethode heb ik het vaak over je laagjes afpellen.

De voordelen van authenticiteit

Authenticiteit maakt je gelukkiger en succesvoller omdat je meer leeft op een manier die bij jou past. Je de keuzes maakt voor wat je echt wil. Het geeft je moed en zelfvertrouwen omdat je jezelf beter kent en meer zelfcompassie hebt. We hebben voelsprieten voor ‘nep’. Mensen houden van echte mensen. Authenticiteit brengt je in oprechte verbinding met de ander.


De ZKM

De ZelfKennisMethode (ZKM) helpt je authentieker in het leven te staan. Je krijgt een beeld van de momenten dat je goed in je vel zit, je autonoom, competent en verbonden voelt.


Je ontdekt welke schillen er om je authentieke zelf liggen. Het ideale zelf en het huidige zelf komen dichter bij elkaar. Dat geeft je het zelfvertrouwen om dit ook in praktijk te gaan brengen.

Je voelt je gelukkiger en succesvoller!


Meer lezen over de ZelfkennisMethode? Dat kan hier.


#verbinding #competentie #zelfbescherming #Zelfbeeld #zelfkennis #authentiek #geluk