Motivation is Garbage

Onze hersenen zijn zo gemaakt dat ze er echt alles aan doen om je te beschermen. Ze beschermen ons tegen oncomfortabel, moeilijk en gevaarlijk! Zodat we koste wat kost zullen overleven.

Het is heel subtiel, het begint met een gevoel van twijfel! Dat gevoel veroorzaakt stress. Je brein vergroot het gevaar uit, zodat je zo snel mogelijk weg bent. Alles om pijn te voorkomen.


Stoppen en wachten op het goede moment, een goed gevoel voor je ergens mee gaat beginnen, gaat dus niet werken.


Het is het inzicht in de gevoelens dat je verder brengt. Het inzicht in de beslissingen die je hierop baseert en in de consequenties die het heeft voor jouw leven, relaties, opleiding en werk, voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het besef dat als je een droom uit wilt laten komen, je moeilijke en enge dingen tegenkomt en die kunt overwinnen door de juiste beslissing te nemen.


Motivatie heeft alles met gevoelens te maken!


Als we bij de eerste impulsieve, automatische reacties stil staan en beseffen dat deze waarschijnlijk voort komen uit angst. Wanneer we kunnen stilstaan bij wat we eigenlijk willen en echt belangrijk vinden. Dan kunnen we ook die moeilijke stappen zetten om het te bereiken! Het ligt maar één beslissing buiten je bereik.


Echt klaar ben je er nooit voor. Zelfvertrouwen groeit door doen!


De uitgebreide versie van de video met Mel Robbins kun je hier bekijken


#Motivatie #doorzetten #zelfbescherming

Recente blogposts

Alles weergeven