nature-3349049_1920.jpg
Verloop?​​​

Bewustzijn: De coaching start met het vergroten van jouw zelfkennis en inzicht met behulp van begeleid zelfonderzoek en de waardevolle ervaringen uit jouw levensverhaal. Hierdoor leren we elkaar ook steeds beter kennen. 

Balans: Je ontdekt niet alleen de rode draad met daarin jouw valkuilen, maar juist ook jouw kwaliteiten en drijfveren. Niet alleen waar je tegen aanloopt, maar juist ook waar jouw motivatie, energie en verlangen naar uitgaat. 

Beweging: Daarna pas je die nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden toe in je eigen leven. Door observatie, oefening, experimenteren en creëren. Samen onderzoeken we daarbij steeds waar het al lukt en waar je nog ondersteuning bij wilt.

Depositphotos_107144336_original_edited.
Tijdsduur?

In 3 tot 5 sessies ben je vaak weer een heel eind op weg.

 

Ik bied ook wel de mogelijkheid om heel intensief in een middagdeel aan de slag te gaan met één thema, blokkade of patroon. Daarna kun je dan alsnog voor een langer traject kiezen.

 

Als je al vaker tegen dezelfde patronen aangelopen bent adviseer ik toch een volledig zelfonderzoek. Zakelijk kiest men sowieso tenminste voor een traject van 12 tot 20 uur, verdeeld over 4 intensieve sessies zelfonderzoek en 6 tot 8 sessies voor het vervolg, over een periode van 8 weken tot 6 maanden.

Tijdens de intake komen we samen altijd tot een aanpak en een plan. Waarna we jouw doel van de coaching steeds verder gaan uitwerken.

sun-in-the-hand-615285_1920.jpg
Mogelijkheden?

Lees daarover meer bij: Persoonlijke - en loopbaan ontwikkeling. Of wil je eerst wel wat meer weten over de onderliggende methodiek en visie. 

Wil je onderzoeken wat echt belangrijk voor je is met zelfkennis, levenskunst en zingeving?

Nieuwe energie opdoen met vitaliteit en burn-out coaching. Weer perspectief op werk krijgen met  werk(fit) in een re-integratietraject.

Jouw persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen? Of aan de slag met jouw perfectionisme of moeite met kiezen? Je faalangst, straalangst of verslaving aanpakken? Zelfkennis is de sleutel!

Alles staat op een rij in de sitemap of  in deze flyer en de tarieven vind je hier.

nature-3349049_1920.jpg
ZelfKennisMethode (ZKM)

Uitgangspunt is jouw unieke verhaal. Samen onderzoeken we de betekenis. In korte tijd word je, je bewust van onderliggende innerlijke drijfveren; van kennis die deels verborgen was. Je zet nieuwe inzichten om in heldere en concrete stappen. Inzicht gevend, vanuit eigen deskundigheid. Je krijgt meer grip op je leven. Het geeft je weer energie. Zonder (onbewuste) concessies aan jezelf! Lees verder in de folder over de ZelfKennisMethode of hier.

Depositphotos_107144336_original_edited.
Zelfverbinder en -reflector

De Zelfverbinder en ZelfReflector zijn compacte instrumenten gebaseerd op de ZelfkennisMethode. Wil je op een laagdrempelige, snelle én perspectief gevende wijze stilstaan bij een voor jou op dit moment relevant thema rond werk, vitaliteit, verlies, verslaving, zingeving of levenskunst? Dan is een compact onderzoek zeker iets voor jou. Het stimuleert zelfinzicht en geeft een andere kijk op mogelijkheden. Lees meer over de mogelijkheden in de folders ZelfVerbinder en ZelfReflector.

Depositphotos_26009523_original.jpg
Stress & Burn-out coaching

Stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode biedt een integrale aanpak op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag. De klachten die horen bij overspanning en burn-out ontstaan niet van de ene dag op de andere. Het is het resultaat van een langdurig en progressief proces van mentale en fysieke uitputting. Tijdens dit roofbouwproces krijg je steeds meer klachten. Chronische stress stapelt zich op en het hersteltekort beïnvloed de werking van je stress-systeem. Lees verder in de folder.

Coaching die écht motiveert en stimuleert!​ Jouw eigen deskundigheid, hulpvraag en behoeften staan centraal. Jouw zelfvertrouwen groeit door de zelfsturing en eigen regie. Er wordt niet alleen ingezoomd op eventuele problemen. Jouw hele levensverhaal met ervaringen, kwaliteiten en vaardigheden wordt meegenomen. Deze werkwijze geeft je inzicht in balans (denken-voelen, werk-privé, energie, kwaliteiten en valkuilen...) geeft je overzicht, grip en begrip. Je bent al vanaf het eerste moment je leven aan het ordenen en reorganiseren, je gaat echt anders tegen dingen aankijken en ontdekt daarin een rode draad. Vanuit die bewustwording zoeken we in jouw eigen omgeving de uitdaging op!

Zelfontwikkeling via zelfkennis en zelfsturing!

Naast de tools vanuit de narratieve psychologie en de ZelfKennisMethode (ZKM) met de onderliggende waarderingstheorie en Dialogical Self, en Stresspreventie en Burn-out coaching met de CSR-Methode, maak ik ook gebruik van de positieve psychologie, opstellingen, Voice Dialogue, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), de Theorie van Positieve Desintegratie (TPD) van Kazimierz Dąbrowski, kernkwadrant van Ofman, steeds met een oplossingsgerichte insteek.