Gelukstip

Op deze pagina vind je elke week een leuke tip of oefening voor zelfreflectie. Een jaar lang investeren in geluk, flow en zingeving. Tweeënvijftig leuke, activerende en stimulerende opdrachten. De focus op zelfkennis en gevoelens, even de waan van de dag opzij zetten. Echte aandacht voor jezelf op een positieve manier! Dat kun je toch niet laten lopen?!  

Elke maandag zet ik een nieuwe oefening voor je klaar!

Bronnen: oa. een Schatkist vol geluk, Veel geluk het grote geluksonderzoek, Positieve psychologie Seligman, Op naar geluk van Ap Dijksterhuis, De logica van geluk van Mo Gawdat ,de Zelfkennismethode en andere (Narratieve) methodes....

28.jpg
Week 28

 

Zelfkennis is als een eindeloze rivier. De bedding verdiept zich in de loop der jaren. De richting verandert van tijd tot tijd. Soms wild en zoekend, dan weer kalm en zonder haast meanderend door het steeds wisselende landschap. Het blijft vaak een kwestie van laveren, zelfs van schipperen. Het leven biedt ons maar zelden een rechte koers vooruit.

De reflectie van het water spiegelt ons steeds iets anders voor. Tegen de wind in gaan we overstag. Raken we soms ergens verzeild waar we niet willen zijn. Pas als we ervaren hebben wat het is om alle zeilen bij te moeten zetten raken we in een diepere verbinding met ons zelf. We durven eindelijk onze eigen koers te varen! 

We maken deze keer een mandala. De psychiater Carl Gustav Jung zag de mandala als voorstelling van het onbewuste zelf. 

 Wat heb jij over jezelf ontdekt?

Download hier de oefening

Week 29-34

Alle oefeningen voor de zomervakantie vind je hier bij elkaar. In deze periode van opladen en loslaten van het ritme van alledag, verzamelen we voedsel voor hart en ziel. Waardoor wordt jij echt geraakt? Een mooie film? Een goed boek? Mooie muziek? Wat raakt je het meest? Wat inspireert jou het meest? De natuur? Kunst? Met de ziel bedoel ik jouw innerlijk. Een deel van jou dat diep onder het oppervlak van je dagelijkse zelf verborgen zit. De kern van je waarden, overtuigingen, levensdoelen, betekenisvolle zaken, innerlijke rust. Met je hart bedoel ik wat je raakt en verwarmt en weer energie geeft.

De beroemde schrijver Pearl S. Buck schreef: ‘In mijzelf bevindt zich een plaats waar ik heel alleen leef en daar hernieuw je, je bronnen die nooit opdrogen.’  Waaruit put jij kracht, haal jij energie en hoe kom jij tot rust?

​Zo heb je weer heel wat inspiratie voor de komende tijd! 

Wat heb jij verzameld?

Download hier de oefening

29 tm 34.jpg

Alle rechten voorbehouden © 2015 - 2020  Talenteer Jezelf  -