Gelukstip

Op deze pagina vind je elke week een leuke tip of oefening voor zelfreflectie. Een jaar lang investeren in geluk, flow en zingeving. Tweeënvijftig leuke, activerende en stimulerende opdrachten. De focus op zelfkennis en gevoelens, even de waan van de dag opzij zetten. Echte aandacht voor jezelf op een positieve manier! Dat kun je toch niet laten lopen?!  

Elke maandag zet ik een nieuwe oefening voor je klaar!

Bronnen: oa. een Schatkist vol geluk, Veel geluk het grote geluksonderzoek, Positieve psychologie Seligman, Op naar geluk van Ap Dijksterhuis, De logica van geluk van Mo Gawdat ,de Zelfkennismethode en andere (Narratieve) methodes....

Week 8

De oefening van deze week gebruik ik ook in mijn workshop ‘Zingeving, narratief bekeken’. Je kijkt eens op een ander manier terug naar jouw leven. Je legt een verbinding tussen verleden en heden. Zonder ervaringen of herinneringen zouden we niemand zijn. Verleden en toekomst kleuren ons heden. We ‘zijn’ de verhalen die we over onszelf vertellen. We spelen hier niet alleen een rol in, ook anderen hebben hierin een stem. We zijn niet alleen acteur, maar ook de auteur van dit verhaal. Vanuit bewustzijn en een andere visie ontstaat er de mogelijkheid om je verhaal te herschrijven en zo ook weer betekenis te geven aan jouw toekomst. Hoe kijk je naar jezelf en hoe kan dat veranderen?!

Welke momenten uit jouw leven komen naar boven?

Download hier de oefening

Week 7

Behoefte aan waardering, erkenning en respect hebben we allemaal. Je wilt erbij horen, gezien worden en gehoord worden. Je wilt betekenis hebben en van betekenis zijn voor anderen. De behoefte aan waardering is een zeer sterke drijfveer bij mensen. Je persoonlijkheid en kwaliteiten kunnen gewaardeerd worden en bewonderenswaardig zijn of wat je voor een ander doet kan gewaardeerd worden.

 

Je kunt hier ook in doorslaan en de ander op een voetstuk plaatsen en jezelf daarmee kleiner maken. Maar je kunt ook eens kijken wat jij kunt leren van deze persoon of wat je zelf ook al herkent en in je hebt. Vergelijken met anderen doen we vaak in negatieve zin, maar zelden in positieve zin!

Wie is jouw grote voorbeeld? 

Download hier de oefening

Alle rechten voorbehouden © 2015 - 2020  Talenteer Jezelf  -