Gelukstip

Op deze pagina vind je elke week een leuke tip of oefening voor zelfreflectie. Een jaar lang investeren in geluk, flow en zingeving. Tweeënvijftig leuke, activerende en stimulerende opdrachten. De focus op zelfkennis en gevoelens, even de waan van de dag opzij zetten. Echte aandacht voor jezelf op een positieve manier! Dat kun je toch niet laten lopen?!  

Elke maandag zet ik een nieuwe oefening voor je klaar!

Bronnen: oa. een Schatkist vol geluk, Veel geluk het grote geluksonderzoek, Positieve psychologie Seligman, Op naar geluk van Ap Dijksterhuis, De logica van geluk van Mo Gawdat ,de Zelfkennismethode en andere (Narratieve) methodes....

Week 24

 

Zelfreflectie, het nadenken over wie je bent, wat je doet en waarom je dat doet, levert vaak mooie inzichten op over hoe je in het leven staat. Schrijven of tekenen kunnen een goede manier zijn om je gedachten op gang te krijgen. Zelfreflectie zegt niet dat je heel erg op jezelf gericht bent. Je bent juist ook bewust aan het kijken waar jouw gedrag invloed heeft op de ander. En waar de ander jou raakt en invloed heeft. Je eigen gedachten, gevoelens en herinneringen overdenken en het doorgronden en herkennen van processen die bewust en onbewust plaatsvinden bij ervaringen en gebeurtenissen. Je kunt deze week kiezen uit verschillende oefeningen.

Welke opdracht kies jij?

Download hier de oefening

24_edited.jpg
25.jpg
Week 25

Jouw talenten kennen en gebruiken geeft energie, vergroot de kans op flow en dus de kans op een gelukkig gevoel. Een talent is niet alleen iets dat je goed afgaat, het gaat eigenlijk als vanzelf en je haalt er energie en voldoening uit. Een talent zorgt ervoor dat je batterij weer oplaadt. Het kan goed zijn dat je er anderen voor nodig hebt om in te zien waar je talenten liggen, omdat het vaak om dingen gaat die voor jou heel erg gewoon zijn. Passie en talent zijn sterk met elkaar verbonden. Bij passie gaat het om activiteiten vanuit talent met een bijzondere motivatie. Talenten en dromen creëren flow! Met de oefening van deze week ga je op zoek naar jouw talenten. geven?

Welk talent ga jij extra ruimte geven??

Download hier de oefening