za 05 okt. | ZOOM sessie

Week van de opvoeding ‘Staan en Opvallen’

De Week van de Opvoeding is van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober 2020. En staat dit jaar in het teken van veerkracht en weerbaarheid van de opvoeder.
Registratie is afgesloten
Week van de opvoeding ‘Staan en Opvallen’

Tijd en locatie

05 okt. 2019 10:00 – 11 okt. 2019 12:30
ZOOM sessie

Over het evenement

De Week van de Opvoeding istaat in het teken van veerkracht en weerbaarheid. 

In heel Nederland kun je tijdens de Week workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken. 

De ondersteuning van hoogbegaafde kinderen is niet altijd vergelijkbaar met de opvoeding van andere kinderen. Die verschillen spelen als het gaat om het aanbod op school, de uitdaging die ontbreekt. Maar ook de gevoeligheid en intensiteit van jouw kind die anders geïnterpreteerd wordt. De autonomie waar jouw kind duidelijk behoefte aan heeft. De verbinding met anderen die misloopt, omdat hij of zij zich onbegrepen voelt. En het perfectionisme en gevoel van rechtvaardigheid, de kritische vragen en opmerkingen die problemen kunnen opleveren. Ouders willen het beste voor hun kind. Dat gaat verder dan prestaties. Ze willen dat een kind zich goed voelt. Wanneer je kind zich net iets anders ontwikkelt kan dat ingewikkeld zijn. Als ouder van een hoogbegaafd kind ben je sterk op je eigen mening aangewezen. De ervaringen van andere ouders zijn vaak niet van toepassing. Hetzelfde geldt voor het advies van leerkrachten, artsen of hulpverleners die geen ervaring hebben met hoogbegaafdheid.

Er spelen andere behoeften dan gemiddeld en het kost meer tijd en energie om in die behoeften van het kind te voorzien. Ongerustheid kan de overhand krijgen. Je kind gedraagt zich op school compleet anders dan thuis. Zit niet lekker in zijn vel! Je gaat je inlezen in het onderwerp hoogbegaafdheid, wat je onrust vaak alleen nog maar versterkt, omdat er veel geschreven wordt over hetgeen er mis kan lopen. Ouders zijn de deskundigen als het om hun kind gaat, maar worden niet altijd als dusdanig gezien. Heb je behoefte aan een gesprek? Ben je op zoek naar meer informatie? Ben je aan het zoeken wat je kunt doen om die samenwerking te verbeteren? Hoe pakken andere ouders de opvoeding aan?

In deze week van de van de opvoeding organiseer ik een ochtend waarbij je van gedachten kunt wisselen met andere ouders. 

Wel graag even aanmelden graag, dan weet ik met wie ik rekening kan houden!

Je kinderen kunnen ook een spiegel voor je zijn en veel losmaken. Je eigen verleden komt bovendrijven, oude gevoelens vragen aandacht. Je wilt een aantal dingen juist heel anders voor je kinderen, maar trapt toch in bepaalde valkuilen. Speelt dit bij jou ook? Neem dan eens contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Registratie is afgesloten

Deel dit evenement