do 10 jun. | Gooi je anker uit!

Online sessie: Gooi je anker uit! (juni)

In onze samenleving wordt sterk de nadruk gelegd op het brein. Op het belang van denken en cognitie. De laatste jaren brengen onderzoekers toch iets heel anders in beeld. Gevoelens geven richting.
Registratie is afgesloten
 Online sessie: Gooi je anker uit! (juni)

Tijd en locatie

10 jun. 10:00 – 15:00
Gooi je anker uit!

Over het evenement

Onderzoek laat zien dat ‘emodiversiteit’ sterk bijdraagt aan zowel mentale als fysieke gezondheid! Emo-diversiteit is de mate, waarin je onderscheid kunt maken tussen verschillen in lichamelijke sensaties, emotionele gevoelens en ervaringen en de intensiteit daarvan. Hoe meer we ons bewust zijn van onze innerlijke wereld en hieraan ook woorden kunnen geven, hoe beter we in staat zijn woorden te geven aan wat er zich binnen in ons afspeelt en dat te delen met anderen. Als we het bij onszelf herkennen, kunnen we dit ook bij de ander zien.

Gooi je anker eens uit en sta een uur stil bij wat er in je omgaat.

Wanneer je fysiek en gevoelsmatig weer in contact bent met je talenten voel je de beweging, het houvast, de warmte en de kracht. Gevoelens geven je zo richting om uit je valkuil te stappen. Je gedachten zijn vaak maar druk met de houvast zoeken, bewegen binnen je valkuil en zorgen ervoor dat je het contact met jouw binnenwereld verliest. Door te voelen verleg je de focus weer naar binnen. Zo ontstaat er weer balans tussen geven en nemen, tussen jou en de ander… en weet je weer wat jij wil en kan.

Je kunt elke maand op een donderdag een afspraak inplannen om 10.00,12.00 of 14.00

“Het vermogen je eigen gevoelens te herkennen in intensiteit en nuancering is een vaardigheid en een belangrijke factor voor het ervaren van vitaliteit, veerkracht en welbevinden.” Jordi Quoidbach

Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
  • Actieprijs
    €35
    €35
    0
    €0
Totaal€0

Deel dit evenement